Vidám vasárnap

  • 0

Vidám vasárnap

Ostrom 2 ! Ezúttal osztrákia, Neufelder megint. Tomboló hőség, parkolóhely csak a környező réteken álmodható, de ez karszalagos bakter nélkül is megy, mindenki elhelyezi a kocsit. Addig a cuccokat leraktuk a bejáratnál, jegyet is váltottak mieink, így elég zökkenőmentesen bejutottunk. Persze két kéz kevés, ha búvárkodni megy az ember, kéne egy négylábú málhahordó. Vagy inkább négykerekű kis kulló, amire fel lehet rakni a nehezét. Projektbe vettem, majd lesz ilyen hamarosan.

Erősítés és bemelegítés kipipálva, hagyom, hogy kihasználják az oktatói jelenlétet. Végignézem, ellenőrzöm, izgulom a beöltözéseket, a besúlyozásokat, majd hurrá! – merülünk. Szépen becserkésszük a stégeket, majd irány a bázis előtti játszótér, 14 perc úszással ott termünk. Törpfalván rákászunk, didergünk, majd csövezünk. Ezzel kimerítettük a terep adta lehetőségeket és a levegőkészlet nagy részét. A center előtt kijövünk, letesszük a palackokat tölteni. Én nem, mert tanfolyamos merülésre még visszagázolok. Ezzel majd másfél óra el is repül, pedig private oktatás. A követelmények nagy nagy részét végigzongorázzuk, így délután már csak nagyrészt élménymerülés van, meg a vertikális gyakorlatok. A csapat is szabad kezet kap, merülhetnek kedvükre. El is merülnek a tó hűsebb bugyraiba, annak titkait keresve.

Értékelés? Baromi jó strandolós nap, merülni való idő, jó csapat. Az egyiptomi mag nagyrészt részt vett a tréningen. Gyúrható még a levegőfogyasztás, a kondi és lebegőképesség. Függőleges testhelyzetben nem egyszerű előre haladni, kézzel legyezni haszontalanul fárasztó. most, hogy kezdtem úszni járni, agyalok, hogy tréningre trombitálom a résztvevőket, amolyan kondi alapozásra.

A Neufelder See nagykörét – posseidonosat is jó lenne megúszni már. De az nem olyan egyszerű ugye egy palackkal. Ahh, palackok! Még mindig nyomáspróba! De most az összes elkészül végre. Amúgy van sok-sok foto. De azt majd csak akkor teszem fel, ha a komputerfarmom sikerült rendbehoznom. Minden összeakadt, időm sincs rá, hogy rendezzem a problémát. De a jó hír, hogy új korszak kezdődik az “almás” gépekre átállva.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár