Szervezkedés

  • 0

Szervezkedés


longmix_diving_2.jpgJelenleg van egy hírlevélmodulunk, hogy direkt Emailben elérjünk mindenkit. Ez a modul küldi ki az adatbázisba kerülteknek a hírlevelet, amit szeretnénk legalább havonta megtenni. (lsd. feliratkozás, gyakori problémák) Ezen kívül létrehoztunk a Facebookon egy Kerasub Divers csoportot, ahova fel kell iratkozni, és aott tudunk egymással chatelgetni. Ha frissül az oldalunk, az új tartalomról, az aktuális merülésekről ott értesítünk benneteket.

Akkor nézzük a terveket: év eleje van, íróasztal mögött töltjük az időt és éppen egy éves programtervet állítunk össze. Három fő vonala van tevékenységünknek.

– Freedive, sport és uszonyos úszás

– Rekreációs búvárkodás


– Technikai búvárkodás és expedíciós csapat

Ez utóbbi jól hangzik, de mit is takar? Magam továbbra ia azt vallom, hogy a merülni kell és mivel a lehetőségek révén nem trópusi vizek vesznek körül, kell az a  száraz ruha. A száraz ruhához legjobban egy iker palack kapcsolódik, technikai wing és akkor már képesek vagyunk eljutni az Adria minden zugába, barlangok mélyére, ha megismerkedünk az barlangi merülés alapjaival és eljutunk a trimix használatáig. Innen pedig csak egy következő állomás az újralégző, ami személyes nagy álmom.

Mélység? Semmi rekordkísérlet, de okkal, céllal 100 méterig álmodok, miközben tudjuk, hogy 30-50 méter között végtelen sok felfedezni való vár még roncsok és barlangok formájában , vagy csak mélybe vesző falak formájában a környék hegyei alatt, vagy akár trópusi vizek mélyein.

Rekreációs merüléseink továbbra is előtérben. Február hónapban kerülnek a tanfolyami tréningek kiírásra, illetve fürdők, uszodák átogatása a hétvége jegyében, beleértve persze a Tauchturmot is. Bükfürdőn rendszeres rendezvényekkel idén is megfordulunk és Adriára, Vörös tengerre megyünk, hogy felfedezzük a mélységeket. Elsősegély, mentőbúvár és tengerbiológia előadásokat tartunk, illetve márciusban Sásdi Zsolt mutatja be új filmjét. Fotózásban és videózásban segítünk, bérelhető felszereléseink vannak, illetve év végén újra vetítünk az év programjaiból a Savaria Mozi jóvoltából.

A végére hagytuk a sportot, ami igazából az elsődleges. Kondíció és technika mindenek előtt. Szeretnénk, ha az uszonyos úszás révén mindenki megtalálná magának azt a mozgásformát és vele azt az örömet, szabadságot, amit  a vízbe merülés révén megkaphatunk. Az észrevétlenül így szerzett képességek segítenek abban, hogy jobb búvárok legyünk. Külön időpontokban, csak uszonyos foglalkozásokat szeretnénk, amihez azért több szavunk is van. Főleg, hogy konzultáltunk a debreceni és szegedi búvárúszók vezetőivel.

Az úszáshoz kell a megfelelő uszony. Más uszony kell a csizmás, hideg merüléshez, más a technikai, barlangi feladatokhoz és abszolute más eszköz kell az uszonyos úszáshoz. erről hamarosan írunk a felszerelés rovatban.

Felszerelések: a búvárbarlang átnézi a készleteket, illetve több, bizományos holmi is megtalálható nálunk. Szeretnénk, ha ezek elérhetőek lennének általatok, így hamarosan megtaláljuk a módját, hogy hozzá juthassatok.

Egyelőre ennyit a tervekről, bár még folytathatnánk, hiszen vannak.

Köszönjük támogatásotok, megkereséseitek és közösen megélt túrákat, hiszen azok motiválnak bennünket, hogy a kitűzött terveket megvalósítsuk.

 



About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár