Dahab Tour

  • 0

Dahab Tour

ruhos.jpg

Nem vicc, de igazság: – Mi a különbség a turizmus s a rasszizmus között Egyiptomban? – 2 hét! Bár ez utóbbit embere válogatja, akkor is nagy igazság, hogy bárki, aki itt európai mércével akar élni, szervezni, s viszont szolgáltatni, az előbb- utóbb feszültté válik. Amúgy kétféle arab van: megbízható (ez nagyon ritka, többnyire első futó benyomás alapján kiadott minősítés) meg van a hagyományos, átlagos. Én magam azt vallom, ha nincs velük közös projektem, akkor jó nekem. Más mérce illeti a beduinokat: sokkal korrektebb, egyenesebb emberek, őket spec kedvelem. Nos, Dahabban ők alkotják a többséget.

Hogy mi ad okot erre az alaphangulatra? Nos, már a szálloda elhagyása gondot okozott. Takarító emberünk szolgáltatásait igyekeztük napokig mellőzni, s bár most serényen bólogatott, hogy mindjárt viszik a recepcióhoz a csomagjainkat, de erre nem került sor 40 perc alatt sem. Így aztán megpakolva, viharos lendülettel elhagytuk a hotelt, s fogtunk taxit – irány a reptér! Arcon Pazar vigyorral, mert jönnek a Kerasubosok!

Elfoglaltuk a szállást, két nekifutásra, hogy a Golden Starban nyolc körül minden készen álljon egy hagyományteremtő wellcome drinkre. Éjjel át kell állni scuba üzemmódra, aztán végigmerüljük a környéket!


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár