2011 április

Április 8 pének, 18:00 Freedive szeminárium, az uszodában. Következő szombat Tauchturm április 16-án.
Húsvét: Neufelder See, Május 21 Grüner See. Ennyi ízelítő a programajánlóból.

Most készül felszerelés ajánlónk, a szezonkezdés keretében. Több nagyker partnereként változatlanul mindent azonos, vagy olcsóbb áron tudunk kínálni, mint más boltok. Természetesen megbízható, jó márkákról beszélünk, amiket nem kell egy-két éven belül lecserelni, hanem hosszú távra, sok-sok merülésre tervetek. Kis türelmet kérünk!

tauchturm.jpg

Tauchturmizálás: jól látszik a lényeg, kis adaptáció után az ember elfelejti, hogy amúgy percenként 16 a rendszeres nyugalmi légzés. Helyette egy nagy-nagy levegő másfél percre elegendő, amivel tényleg csodás érzés elmerülni, akár a majd négy emelet mélység sem okoz gondot. Sokal egyszerűbb,mintha lépcsőn kéne le és felszaladni, az biztos!
Hogy ez mindenkinek ilyen egyszerű legyen, ahhoz egy kis szabadtüdős szemináriumot kívánunk felvezetni április 8-án péntek este. Itt csak az alapokról lenne szó, amivel már lehet bátrabban edzeni, ráérezni a szabad merülés ízére. Igazán szabad merülés, mert soha nem érzett könnyedséget ígér – főleg ha felhúzod a “hosszú uszonyt“.
Egy ok amiért érdemes: megtudhatod, milyen érzés átlépni saját határaidon. Képes vagy valamire, amiről még fogalmad sincs. Ezt biztosan ígérem.

Apnea alapok - Szabadtüdős merülés. Mindenkinek mást jelent, de alapvetően két ember van: az egyik, aki megtapasztalta, a másik, aki még nem.  — // — Nos, előbb utóbb rájöhetünk, hogy teljesen hétköznapi teljesítmény három percig visszatartani a légzést, vagy elérni a húsz méteres mélységet. Ez pedig még csak a kezdet…

.

Negyedév - Mivel lefutott március, értékelni kell az időszakot. Nos, első az egészség alapon, járóképes, azaz megjárja állapotba kerültem. Ebből kifolyólag körbesétáltam a búvárbirodalmat, amit Kerasub néven jegyzünk.

.

Alapgyakorlatok - én azt akarom látni, hogy a tanult módszerek, alapfogások szerint működnek a tanulók. Olyan, mintha a búvár nevű szoftvert telepítenénk fel rájuk: innentől aztán nincsen ösztönszerű amatőrködés, minden a szabvány, minimál és profi mozdulatokkal kell, hogy visszaköszönjön.

.

Aktivizálódás - Mozgásra csábít minden, legszívesebben indulnék túrazsákomat a hátamra dobva, de egyelőre még a három emeleti lábizomgyakorlat, bicajozással körítve ami bevállalható. Türelemre intenek az orvosok, ami kemény dió.

.

Sanctum - (filmajánló) Szent hely, érintetlen atmoszféra. Nem templombelső, hanem barlang – ami nem éppen kicsi morális realitásba veri a fejünket, ami az életbenmaradás esélyeit és az euthanázia kérdését illeti. Ha mondjuk egy szentséges ismeretlen barlangrendszer mélyén ragadunk, ez újraértelmezést nyer.

0 Responses to “2011 április”


  • No Comments

Leave a Reply