2011 május

A Suunto akció a Kerasub 2011 májusi hírdetése. Mint a készlet, mind az akció véget ért, az itt olvasott hírdetés archiv jellegű, ahogy a benne lévő egyéb tartalmi hívatkozások is.

suunto_zoop_colors.jpg

A Suunto az akciót meghosszabbítja, ami 2011 május 31-ig érvényes. Leginkább a Zoop az, amire bukik mindenki, kiváló alapkompjuter potom 49.990- Ft-ért, benne az összes szükséges funkcióval. (nitrox, gauge, air üzemmódok, merülés tervezés, napló, dátum, óra, hőmérséklet, merülési adatok, állítható személyes érzékenységi szint, magasság, figyelmeztető riasztás mélység, idő, emelkedési sebesség, deco és safaty stop kijelzés, 24 hónap garancia, pótolható plexi kijelzővédő)

tito_krk.jpgHaladó merülések Krk szigeten. Június 9 hajnalán indulunk, mivel többen be vannak előre sózva, így aztán irány a Buborék bázis.

Előveszem ifjúkori emlékeim és pár kedvenc merülőhelyet megpróbálunk újra megnézni. Aki benne van, tudja, mit kell tenni. Ez persze nem befolyásolja a pünkösdi terveinket. Bükfürdőn sótlanítunk :) Csak úgy szóltam, mert addig még ugye ott van az előző projekt: nyílt vizi vizsgák!

.
Kostrena, május 27-29. A kényelmes, derűs első idei tengermisszió jelentkezési ideje – most!- akt érdekel azonnal csörögjön, mert foglalnám a szállást. Persze remélem, hogy a bázis tud fogadni és minden a megszokott rendben zajlik majdan. Azaz pénteki nap az érkezésnek ajánlva, szombat fél kilenc reggeli (az étteremben) majd merülésre felkészülni! Merülések és vizsgák zajlanak, a kis mélységtől a 12-16 méteres letörés széléig, ahol a haladók csűrhetnek le a negyvenes hűvösbe. Remélhetőleg sok hal lesz idén is, jó látótávolsággal. Jó idő esetén nem hiszem, hogy vasárnap du. 5 előtt visszaindulunk… (Kis kékség, Merülőhelyek: Kostrena (2010), Video 2008

Programozás: május 20, péntek, 17:00 tól Cell, Vukán Fürdő, búvárbemutató, majd – 21 Grüner See – 27-29 Kostrena – juni 4-5 Graz-Neufelder See, Pünkösd hétfő Bükfürdő! Egyebek, mint Sv Marina, Banjole, Pag az idei Adria programok. Aztán itt az ősz, Veres tenger…

Játszd újra Tauchturm? Mivel többen kérték, május 15 -re szorítható egy ilyen megmozdulás. Az ábra az, hogy 8-10 embernél tudunk menni két órára, különben vagy rövid lesz az idő, vagy drága lesz a beugró.

Szemelvények májusi bejegyzéseinkből:

Üvegcserepek – “Amidőn egy reggel a tükörbe néztem és egy búvárvezér csipás szemei hunyorogtak vissza rám. Simán a csap alá hajoltam, eláztattam, majd víztelenítettem az arcomat (nyitott szemmel a profi), majd látva a kegyetlen percmutatók türelmetlen rohanását magam is tempósra váltottam. Irány a Búvárbarlang, kezdő tanfolyamosok sorakoznak!”

I3 teszt – Seaquest, I3 vezérelt szelepű, inflátor nélküli jacket teszt – “Mint forgalmazónak, ideje volt hát kipróbálnom az újítás eme gyönygszemét. A jacket ugyanúgy kerül fel az emberre, mint a többi pro QD. Minden a helyén. Jobb oldalon van egy kis zseb ráadásnak a hashevederen, ide lehet bebújtatva az octopust elhelyezni. Korrekt, nagyon egyszerű és hasznos újítás. Lemerülnék, de szokatlan a technika…”

Grünersee 2011, avagy Mederszemle – “Megemlékeztünk az elmúlt évek víz állásairól, fotóztunk, videóztunk, a mederben trappolva, át-átkelve túráztunk. Korábban úgyis terveztük, hogy jövünk nyáron, kis víznél is. Na, ezt akkor most kipipáltuk.”

Újítás – “A lényeg, hogy jött pár termék, ami érdekes lehet. Amit magam is ki fogok próbálni, illetve szabad a gazda, tesztelési áron lehet próbálgatni. Nos, a kicsomagolás és szemrevételezés már megérte. Tisztára, mint a Karácsony! – örömmel forgattam az új holmikat. Lássuk, mi az, amit bemutathatok majd! …”

Adriázás – “Dióhéjban: nagyon jó kis csapat volt, vizsgázókkal, rossz és jó idővel, szép merülésekkel. A vízhőfok 19-14 Celsius. Simán három órát ki lehet bírni benne egy jó 7 mm-es overallban. Száraz ruhában sokkal többet. De minek a páncél, ha itt a nyár?”

Küszöbön a jövő! (hajrá magyarok) Már csak kicsit kell várni és épülnek az új lakóparkok! Vízkarcoló jeligére lehet foglalni. Persze van egy csomó más alternativ ötlet és technológia, pl. vízüzemű autó. Ehhez átmeneti megoldás, mondjuk ha részben vízüzeműre átszereled a kocsid. Vakarom a fejem, ez tényleg működik? – aztán igen, de kit érdekel, amíg ennyibe kerül a benzin. De a víz hamarosan nagy kincs lesz az fix. (majd ha az arabok tőlünk veszik) … Addig lubickoljunk, irány merülni!

vizkarcolo_tetokert_1_.jpeg

Az alternatív vízkarcoló logikus válasz lehet a globális felmelegedésre és arra a felvetésre, hogy a Föld 2/3-át borító vízfelületet is „be lehet lakni” egyszer. Manapság nemcsak a klímakutatók keresik a választ a környezeti kihívásokra, hanem az építészek is. Olyan modelleket próbálnak megalkotni, amelyek ellenállók az időjárás viszontagságaival szemben, környezet-kímélőek az energiafelhasználás tekintetében, dizájnjuk ökobarát és modern egyben.

Az eVolo (építészeti és dizájn újság, amely a XXI. század technológiai újításaira, fenntartható megoldásokra és innovatív dizájnra koncentrál) erre az „igényre” alapozva 2011-ben is meghirdette a „Felhőkarcoló versenyt”, a nyertesek listáját nemrég tették közzé. A pályázók közül most a fent említett „vízkarcolót” emelnénk ki.A modern felhőkarcolókra adott egyik lehetséges alternatíva, ha nem felfelé építkezünk, hanem lefelé. A vízkarcoló vagyis hO2+ scraper igyekszik függetleníteni magát a hagyományos városi környezettől, tervezője – a malajziai Sarly Adre Sarkum – önellátó úszóegységet álmodott meg. Önellátó, mert maga termeli meg az energiát (vízből, szélből, napból) és a szükséges élelmiszereket is.

A „tetején” egy kisebb erdő található, itt kapna még helyet a szélgenerátor és a „haszonkert”, a lakások közvetlenül a tengerszint alatt helyezkednének el, ahol a legjobb a természetes fény, illetve a munkahelyek, irodák is itt lennének.

linkek: környezetvédő vízkarcoló… , evolo, geekologie, popsci

Felszerelés börzére készülünk. Azt is mondhatnám, hogy igény szerint akciózásra kerülhet pár használt felszerelés, mivel a leltárkészlet a reális fölötti szintre került. Egyelőre amit lehet tudni, hogy eladásra kerül egy vízalatti fényképező Panasonic TZ1, tokkal (ár: 70.000 Ft) egy víz alatti videokamera set, azaz Panasonic NVGS200 3 CCD kamera a 80 méterig vízhatlan BS Kinetics tokkal (ár: 280.000 Ft). Meghirdetésre kerül egy gyönyörű iMac G5 asztali PC is (ár:85.000 Ft) Búvárfelszerelés is vár gazdára, jacket 35.000 Ft-tól, reduktor 50.000 Ft-tól, neoprén 5000 -Ft-tól.

Új uszonyok akciós árakon – május 1-ig! Mares, Cressi, Beuchat – készletről.

Új Sunto akció! Az összes búvárkompjúter akciósan vásárolható, majd 20% engedménnyel alkalmi vétel kínálkozik! – május 18-ig! Rendeld meg nálunk a búvárkompjutered, amíg a készlet tart! Alkudj a Suunto Cobra levegőintegrált kompjuterre!

suunto_tavaszi_akcio.jpg

0 Responses to “2011 május”


  • No Comments

Leave a Reply