2011 június

Nem számoltunk be, az idei első Adriázásról. Addig vártuk a fényképeket,  míg más dolgokról számoltunk be. Nos, egyelőre ez egy pótolandó mulasztás. Nézzük, mi az, ami nem maradt ki:

Június 14 – Diplomáciai hírek – Egyiptomról, reality: “érti is a dörgést. Bemegy az irodába, hogy most akkor lehetne-e visszafizetni a túra árát? Erősködik, rendőrt hívnak. Elvezetik, majd bevágják egy betoncellába, ahol van egy fa pad, komfortképp maga alá üríthet, ha szüksége támad. Három nap után elővezetik, ahol egy vállapos tiszt megkérdi udvariasan, hogy van-e valami problémája. Barátomnak nincs, ezért alá is ír egy papírt, némiképp szétalázva távozik.” (teljes cikk…)

Június 17 – Szerelembarlang és más izgalmak: “Egykor kisüt a Nap, szétüti a felhőzetet a verőfény. – Akartok mélyet merülni? – kérdi Geza. Nos, mély merülés után mély merülés – tartja a mediterrán búvár. Így aztán a kedvező hajós viszonyoknak hála, irány Selzine, a Cres egyik legszebb sziklaorma.” (teljes cikk…)

Június 19 – Pünkösdhétfő: “rendezvényként működünk. Felvonolunk, kiállítjuk magunkat és nekikészülünk. Kávészünet. Készültséget fenntartjuk. Hangosbemondunk, izzadunk. Megnézzük a szinkronúszást. Lángos, szendvics. Izzadás. Vízbe megyünk. Érezzük jól magunkat, elő a pancsolós játékokkal, a fényképezővel és merülgetünk.” (tovább…)

Június 22 – Riasztás, rekord sebességű bevetés: “A söröspohár, valamint Szombathely-Csepreg távon új merülési rekordot állítottunk fel. Ez volt a jó hír – még büszke is vagyok rá. A hogyan került rá sor? – az már kevésbé derűs történet. Nem is hobby kategória. Félhivatalos riasztás után, villám összepakolás, majd rendőrségi helyszínelő autóval húzunk. Megkülönböztető jelzéssel, vad robogás Csepregre.” (tovább…)

Június 25 – Bemutató: “Mire kipakolunk gyülekeznek a fellegek. Mire felöltözünk, forróságban fürdik minden. Levetkőzve elborul és hideg szelek fagyasztanak. Kötekedik az idő, újra kisüt-borul-izzaszt-dermeszt, öltöztet és vetkőztet az időjárás. Egyenletes csak a víz alatt lesz.” (teljes cikk…)

Ráadás, netbúvároknak: fotó. Forrás. Nézegetni.

Júniusban történt: “Eddig ismeretlen vegyszert tartalmazó üveget talált két búvár az ausztriai Wörthersee vizében csütörtökön, és amikor a felszínre emelkedve kinyitották a palackot, annak tartalma felrobbant és lángba borította az egész stéget. A helyszínre érkező csónakos tűzoltóknak a furcsa színben égő deszkákat vízzel egyáltalán nem sikerült eloltaniuk… Tovább ›››

0 Responses to “2011 június”


  • No Comments

Leave a Reply