2011 október

Nyilvános ólomöntés! Ez egy jó alkalom arra, hogy most saját ólmod legyen, anyagárban 500 Ft/kg-ért, vagy pedig ingyen kiöntheted a hozott ólmot. Egyébként az ólomkockák 800 Ft/kg-os darabáron hozzáférhetőek a kínálatból, vagy pedig bérelhetőek a merülésekhez. Persze, jobb a saját… Nos, további kohászok és konyhai kisegítók jelentkezését is várjuk a Kerasub portán. (október 15, de. 10:00, Fecó, Iván, Jago no meg Karas közreműködésével vagy 155 kg nehezék került megformázásra. Egy ideig el vagyunk látva eme áldásos ténykedés eredményeképpen) Előző öntés

image001.jpg

Huhogás. Szezon végi felszerelésvásárlás, ami nem csak hangkeltés. Két okot kell említeni: most lehet beleszaladni valami jó kis akcióba, illetve megnézve az euro árakat, a jövő évi termékpaletta árfekvése biztos igazodni fog az aktuális árfolyamokhoz. Ez majdnem 10%, ha a pénzünk nem javul… Ehhez időlimittel a Kerasub beszerzői tapasztalataival és üzleti kapcsolataival, no meg a jó kis árukézslettel be tudunk segíteni. Szóljon az, akinek felszerelés igénye van! Most gyűjtjük a karácsonyi futamhoz a rendeléseket.

tecrec.jpg

Jön a PADI Rebreather! Angol nyelven máris megjelentek az újralégzős anyagok, ami azt jelenti, hogy ráfeküdtek a témára. Ha egy ilyen óriás apparátus elindul valamiben, akkor aannak van eredménye. A közeljövőben mind egyre gyakrabban láttok majd újralégzős emberkéket. Számunka is kihívás az újralégző, 2012-es évben túl az intro merülésen, megstesszük a következő lépéseket ebbe az irányba. Amennyiben sikerülne szponzort találni, úgy semmi nem állna az űrtechnika forradalmának útjába – azaz újralégzős bázissá válnánk. Persze hosszú az út még addig és sajnos nincs aranyrögökkel telehintve.  (hivatalos anyag)

Dejavu, avagy megint egyiptom: Tiran szafari beszámoló “Carnatic expedíció előtt és után becsapódtak hozzánk a delfinek! A szüzek szerencséje megint, mert hogy mennyit kellett várnom erre a kis delfin showra? (cca. 23 évet és 2750 merülést, de nem baj) Bevallom, hogy karmikus eltiltás révén valószínű elkerültek eddig a delfinek, midőn készülékkel és kamerával merültem a kékségekben. Na most végre körbeúszkáltak, kacérkodtak, pörögtek, pózoltak a kamerának a vidám kis bohócok, hogy azt öröm volt nézni!”

Nem úsztam meg szárazon – kis történet egy tavi merülésről, ahol már kell a száraz ruha. Ami be tud ázni aljas módon…

Nem csak a víz alatt jó, ideje beszélni az evezésekről is. Sok év túravezetés és evezés tapasztalatával járok a Rábára. Persze egyszerre csak egy helyen lehet lenni, ezért az ember vagy merül ha meleg van, vagy evez. Az utóbbi években csak jeles alkalmakkor jutottam le a folyóra. A kedvenc túranem a kenuzás, ahonann máris jön az ötlet. A búvár programok mellé evezést is szervezünk – egyelőre egy-egy napos hétvégi alkalmakra. A napos őszi hétvégék erre is tökéletesek. A jövő évi tervek között pedig rendszeres evezés is szerepel majd, sőt, célbavesszük a Socát, Salzát is. Idén már túl vagyunk a hazai Rába Marotonon, a Kenus Íjász versenyen, most pedig október  8-án a Krumlov Marotonon gyarapítottuk tapasztalatainkat, a Weking evezőseihez igazolva. Ezüstöt hozott el a csapat, 2:42’20″ durva evezéssel.

weking_oktober.jpg

Hírlevelünkre feliratkoztál már?  (Előző hírlevél itt)

0 Responses to “2011 október”


  • No Comments

Leave a Reply