2012 január

ELADÓ videókamera! Egykori kedvenc merülőtársam és harmadik szemem keresi új gazdáját. Megunva a tétlenséget, üzemkész állapotban kiált víz után. Ne hagyjátok “rozsdásodni” az optikát, és a képrögzítő elemeket! A mini DV az még mindig az a forma, ami az adatok tárolására a legtartósabb. Ennek ellenére elbúcsúznék régi harcos barátomtól, aki maga is szívesen csatlakozna merülni és filmezni vágyú, gondos búvárhoz, aki majd szereti az élményeket visszanézve rendezgetni. Ár nem lehet probléma. A paraméterek sem, nézd meg őket itt! Garanciát, kezességet válallok.

sc001.jpg

Tengerbiosz – kezd érdekes lenni…

Osztály vigyázz…

Sízezon, vagy mi…

Ilyenek voltunk:

Bulibajnokság 2011 – video

Felkerült a kisfilm az évzáró rendezvényről. Jó banda, víz, kis játékkal. A végén pedig folyik a sör is, locsog a pezsgő. Köszönet minden résztvevőnek a nagyszerű estéért!

Adél – a legkisebb búvár simán bemutatott pár kunsztot. Erről külön is készült film, de nem maradhatott ki a bulibajnokság filmről sem. A sörösüveg specialityvel szerintem mindenkinél tarolt, pár év és ő nyeri az összes számot. Nézzétek meg, bő 10 perces vígasság. Remélem nem csak a résztvevőknek tetszik. Jövőre is számítunk rátok! video itt


Programok, 2012

A tréningek nem változnak, csak bővülnek, ha vannak jelentkezők. Hogy legyenek, a túraszervezés rendszerét finomítjuk. Látható, hogy a búvárélet szervezésében számítunk a vendégkör részvételére – ami okvetlenül szükséges, hogy a legyen tréning, tengerbiológia, tanfolyam, vállalható túrák és hogy új búvárokat toborozzunk.

Uszodai edzéseinkhez kapcsolódó szabad merülés élménye:

február 4-én, Graz, Tauchturm, 10,5 méter! 

Nem rajzolok térképet, csak itt a kép, hogy hova kell befordulni. Kívülről is szép a torony. De elmerülni a meleg vízben… nos, nagyon tudnám értékelni most is. Ez a legjobb ötletem, ami kivitelezghető :) Útravaló

tauchturm, seiersberg


A Suunto újdonságok

A cég egyre átfogóbbkínálattal igazodik a búvárok igényeihez. Komoly eredmények történtek a fejlesztésekben és a válallásokban. Először is a garancia, eddig is kifogástalanul működött, magára a kompjuterre 24 hónap teljes garanciát válalltak – és amit korrekten kezeltek is. Ezen most túl mentek.

suunto_jan.jpg

- A Suunto kiterjesztette a garanciát a mélységérzékelő szenzorra vonatkozóan, minden komputerére nézve összesen 5 évre. A teljes termékgarancia eddig is és ez után is 2 év marad, szemben a más gyártók komputerével, melyekre csak 1 év a garancia. De a mélységérzékelő szenzorra vonatkozó, 5 évre kiterjesztett garanciával a Suunto ismét messze felülmúlt minden más komputer gyártót.

- A Suunto D-szériás modelljei, így a D4i, D6i, D9tx, illetve a HelO2 mostantól már letöltő kábellel együtt kerül forgalomba, így a kábelt már nem kell külön megvásárolni hozzá! Szintén idevonatkozó hír, hogy az új D szériás komputerrel rendelkező tulajdonosok, akiknek még nincs letöltő kábelük, mostantól jelentősen, kb. 6.000 forinttal, olcsóbban juthatnak ehhez hozzá, mint az eddigi években.

- A D4i esetében ismét lehet kapni a fehér színűt, ami azt jelenti, hogy mind a szíj, mind a komputer fehér színű. Ez rendkívül elegáns kinézetet biztosít számára. További újdonság, hogy D4i kapható leszsötét rózsaszín (pink) karszíjjal is, ami sokkal erőteljesebb színű lesz, mint a korábbi rózsaszín. Így a D4i 2012-ben már összesen hatféle színű karszíjjal: fekete, fehér, piros, kék, sárga és pink színben, illetve magát az órát illetően kétféle, fekete és fehér színben vásárolható. Az összes D4i rendelkezik rádiós jeladós funkcióval.

- A D6i-vel kapcsolatban is történt ismét fejlesztés és decemberben megjelent a D6i All-Black modell. Mint ahogy a nevében is benne van, a teljes komputer, még a szíj csatot is beleértve, matt fekete színű és rendkívül jól néz ki élőben. Még egy újdonság a D6i-vel kapcsoltban: ahogy a D9tx esetében, úgy a D6i All-Black kijelzője is zafír üveggel lett ellátva, tehát nem igényel kijelző-védőt, mivel nem karcolódik. Ezzel az újítással jelenleg háromféle D6i vásárolható, a hagyományos gumiszíjas D6i, fémszíjas D6i Steel, mely esetben az egész komputer a szíjjal együtt fémből van és a D6i All-Black, mely a 2012 év újdonsága. Meg kell jegyezni, hogy a FREE merülési üzemmód ezekbena modellekben már helyet kapott!!!

- A Vyper Air és a Cobra3 is megújult külsővel kerül forgalomba mostantól: ezek a modellek is teljesen fekete színűek lettek. Nem újdonság, de talán nem mindenki tudja, hogy mindkét modell rendelkezik két különböző gáz merülés közbeni váltásának lehetőségével és háromdimenziós (nem kell vízszintesen tartani) digitális tájolóval. A Vyper Air természetesen rádiós jeladóval is kommunikál.

Mindezeket figyelembe véve, tudjuk ajánlani a Suunto műszereit. Árban az EUR árak tekintendőek mérvadónak, így a reklámban is ez szerepel. Ha komolyabban érdekel a kérdés, fordulj hozzánk, rendelj tőlünk!

Búvárfelszerelések kiárusítása, újraárazás

A gazdaság, vagy inkább a valóság árnyéka mindenre rávetül: nem is kúszik, hanem mászik felfelé az üzemanyag ára, nehezebb a kenyérszerzés, inflálódik az életszínvonalunk. 2011-ben az árfolyamváltozással együtt, 20% körül realizálódott a búvárfelszerelések áremelkedése. A búvárbarlang most tartja éves leltárát, ami két dolgot jelent: újraárazzuk a raktárkészletet, illetve bizonyos termékeket kiárusítunk. Búvárruhák, régi jacketek kerülnek eladásra, illetve pár kiegészítő felszerelés kap kifuttatásra szánt árat, ami mellett akad bizományos cikk is a felhozatalban.

0 Responses to “2012 január”


  • No Comments

Leave a Reply