2013 február

Vulkán Fürdő: február 24-én tréning, minden uszonynemben.

Sásdi Zsolt interjú: Cápák a keresőmben címmel olvasható a blog részben.  

Már túl vagyunk az első uszonyos edzésen, amit vasárnaponként, illetve  a készülékes tréningekbe ültetett módon tovább folytatunk. Cél az erőnlét és készségfejlesztés, amire vannak külföldi példák, illetve más sportági ajánlók is. Csendes sport a búvárkodás, nem hallatszik messzire az uszonyos úszás híre, a víz alatti rögby vagy a hockey. Egyelőre részünkről a cél egy bulibajnoksgra való kondíció létrehozása, illetve egy biztosan merülő, túraképes társaság részére alkalamat adni a felkészülésre. Egy példa, a testvérklubnak választható angol Notanx csapattól, vagy a saját bulibajnokság (20092011) videójából. Esetleges végcél – szintén saját merülés… Ha pedig valakit érdekel a free-free dive és nincs pénze behemót scuterekre ahhoz, hogy palackokkal furikázzon, azoknak itt a megoldás. Wingdive. Nem új a felfedezés, mi is csinálgattunk ilyeneket, pusztán egy kötél segítségével. De ez azért így feelinges, ez a Subwing nevű mulatság, nem? Úgyhogy tréning, gyertek!

wing.png

ABC - ez bizony az alapfelszerelés megnevezése. Cél és felhasználás szempontjából több akciós készletet tudunk most ajánlani. Konzervative a SeacSub Propulson nagyon megfelel az uszonyokról alkotott elképzeléseinknek, 5 mm csizma, Seacsub Extrem maszk, és egy nívós szelepes snorkel. Az összeállítás 25% kedvezménnyel a búvárcucc rovatban. Érdekel?

abc_prop2.jpg

Jacket és reduktor konfigurációt is kínálunk, együttes vásárlás esetén szuper árakat tudunk kínálni. Az összeállított konfigurációk kipróbált, garantált minőséget képviselnek – amit búváriskolánk tapasztalataival tuduk alátámasztani. 15% kedvezmény a csúcs termékekre!Érdekelne Aqualung reduktor vagy jacketek?

Megtekintésre, kipróbálásra vagy megrendeléssel kapcsolatban keress fel bennünket!

Australian_Sea_Lions.jpg

Téli merülés: Neufelder See, vagy zárt téri merülések? Nos erről azt hiszem bővebben kell írni – postolásra kerül a blogban. Egy biztos, nem kell feltétlen a csempét nézni, van annál extrémebb kihívás is. Tapasztalatokról akkor a blogban olvashattok.

Közlemény: Indulnak az uszonyos úszó tréningek, februártól pedig a teljes medencés programkínálat rendelkezésre áll. Sárvár, Celldömölk, Vulkán fürdő, Szentgotthárd, Graz, Tauchturm, illetve száraz ruhásoknak ott vannak a jeges vizek. Tehát nem alszunk, sőt: lesz búvár ébresztő évnyitó Kerasub Bulibajnokság!

 

lb_icon.pngLogbook: avagy mit hozott a technika?

Két féle búvárral találkoztam pályafutásom során: az egyik, akinek nincsenek bejegyzett merülései, a másik típus, aki pedig gondosan, minden merülést feljegyez. Én magam az utóbbiak közé tartozom, így mindig meg tudom mondani, mikor, hol, mennyit és milyeneket merültem. Minden egyes kis bejegyzés egy-egy memóriafogas, ahol pár adatból, feljegyzésből újra tudom pergetni képzeletem belső mozivásznán a mélyben átélteket.

divelog_phone.pngEzzel le is tettem a voksot a logbook mellett, jóllehet nem vagyok annyira akkurátus, hogy a komputerem adatait összevezessem a feljegyzett történésekkel, azokhoz meg fényképeket, leírásokat és megosztható linkeket generáljak. Azonban ma már ez mind lehetséges. Egyre újabb és újabb fejlesztések születnek, így a tapasztalatok megosztásához és összevetéséhez olyan búvárokat keresünk, akik bármilyen szoftveres, okostelefonos alkalmazást már most elkötelezetten használnak.

Csak hogy példát említsek, ingyenes és fizetős opciók tucatjai váltak hozzáférhetővé, amik több féle adatszinkronizálást, adatbevitelt, összekapcsolást és megosztást tesznek lehetővé. Bár én a papiralapú logbook híve vagyok ami nem igazán tud meghibásodni és adatokat veszíteni, azt vallom, haladni kell a korral és szívesen támogatom a hasznos újításokat.

Példa: Diving Log 5.0  A cikket hamarosan folytatjuk.

 

Új közösségi oldallal startolt 2012 utolsó negyedévében a PADI. Az oldal egyelőre a professzionális búvárok számára készült beta verzió szinten üzemel, ami egyelőre nem érte el a kellő népszerűséget és felhasználói támogatást, mint ahogy a FB annak idején.

http://www.scubaearth.comse.jpg

A funkciók ott vannak, de úgy néz ki a fejlesztések és reklámok megtorpanni látszanak. Kérdés, mi volt ezzel az oldallal a PADI célja egyáltalán, hiszen a profi búvártársadalmat megcélozni merülések, képek és videók megosztásával –  nos az eléggé halvány ötlet.

Mint a Kerasub saját példája is mutatja, erre az anyacégen kívül más, működő és legfőképp szabad csatornák is működnek – a már meglévő kapcsolatok elérési módjaival. A végső következtetésekkel várjunk, lehet, hogy ez lesz az idei év nagy dobása?

Utazás, módi. A wandermelone.com szerint Papua Új-Guinea még rengeteg elnevezésre váró merülőhellyel rendelkezik. Nos, virtuálisan már most mehetünk…

wondermelone_1.jpg

best_g.jpg

Nemzetközi magazinok mind vissza, mind előre tekintenek, ha eltelik egy év. Mi magunk is készen állunk a tesztelésre és a gyártók új termékenek bemutatására (Aqualung például). A legtárgyilagosabb komolysággal a profi német magazinok tesztjei számolnak be, amik gyártók, egymással rivalizáló termékeit hasonlítják össze. Addig is míg erre sor kerül, pár linket kívánunk megosztani a nemzetközi online fórumokról, hogy mi újság a búvár technikában?

Scuba Gear - Scuba Diving Magazin
Dive Gear
Divernet - más víz, más cucc
Dive Gear - reviews
Miss Scuba - női vonalvezetés

Aktuális oktató felszerelés

 

 

0 Responses to “2013 február”


  • No Comments

Leave a Reply