2013 augusztus

Video topic: a hajószafarin új trend jelenlétére figyeltünk fel: itt vannak az akciókamerák! Hogy mi az, amit ezek a kis kütyük tudnak, az nem derülhetett ki, de az biztos, hogy új ágazat érte el a merülési mélységet. Egy dolgot azonban nem emelnek a ki a proganda filmek: mik a titkai a jó felvételeknek? A kis kamerák erre nem tanítanak meg, hiszen LCD nélkül, vakon legyez velük az ember, a szükséges kellékek pedig szintén nem szerepelnek a listán. A visszanézéskor sokszor csüggesztő az eredmény, amikor is nem beszéltünk még a feldolgozásról! Így aztán magunk vesszük kézbe a kamerát és próbálunk hasznos tanácsokat adni következő cikkeinkben! Ez azt is jelenti, hogy a GO PRO Hero3 hamarosan a Búvárbarlangban! GoPro_HERO3_Black_Edition___Surf_17151.jpg

“A Wi-Fi képes HERO3: Black Edition a legfejlettebb GoPro, amit valaha gyártottak. A fejlesztés során nem spóroltak a tervezők, így az eredmény egy elképesztő kamera lett, ami 30%-al kisebb, 25%-al könnyebb és 2x jobb teljesítménnyel rendelkezik mint az előd modell.”

Az étlap mindenképp kedvcsináló, elképesztő profi videókból válogathatnak a kíváncsiak. A kreativitás és az új látásmód valóban csodákat mutat: ezt napi szinten demonstrálja a forgalmazó oldala.

Augusztus 1 … Freedive, Deans Blue Hole / Július 30… surf példának.

A fiúk a demókkal magasra teszik a lécet, ugyanakkor a kérdés amire a választ keressük: mitől lesz valami profi alkotás?

 

agota_6021.jpg

Malajzia: “Mit tesz az ember lánya, ha már merült úgy 45-t? Hát persze hogy elutazik Sipadanra. Kételyekkel, félelmekkel: kevés merülés szám, nagy levegőfogyasztás, rettegés a cápáktól, áramlástól, borneoi lázadások teszik fel az újabb kérdőjelet (március elején nem messze Sipadan térségétől a fülöp-szigeteki Sulu szultán fegyvereseit a maláj légierő bevetésével állítják meg majd onnan patthelyzet). Mire hallgassak, mit kövessek? Aztán eljön a döntés pillanata. Mennem kell.” – írja Földesi Ágota, búváriskolánk tanítványa, és következő túránk vendége. A beszámolót az Over magazin is leközölte, illetve mi is örömmel publikáljuk. Sipadan számunkra is potenciális álom-úticél. A teljes beszámolót itt olvashatod.

Éjszakai merülés: avagy személyes horrorkirándulás a víz alá. ” …. Szembe álltunk egymással a testem minden erejével szorítottam őt közben engedte ki a levegőt hogy süllyedjünk le és tartsunk biztonsági megállót!!!!próbáltam világítani a komputerét (mert egész testében remegett szegény) azt néztük kéz jelekkel beszélgettünk …gondoltam most-már mi megcsináljuk,túléljük!!!A megálló után elkezdtünk fel emelkedni még mindig teljes erőmből szorítottam!!Felértünk  belőlem a sírás tört ki meg a köszönet,hogy megmentette az életem,azzal,hogy nem hagyott ott ….”  (A teljes cikk linkje/illetve a blogba bemásolt példány.)
Szerencsére pont hajószafari előtt olvastam a cikket és elméláztam a történésen. Minden stresszhelyzethez és kirívó esethez az ember úgy áll hozzá, hogy nem én voltam ott. Mármint annak a helyében, aki megélte az eseményt. Még nézőként sem lehet objektive véleményt alkotni, a tapasztalatok azonban ezáltal is gyarapodnak. Sőt, láttam már én is éjszakai merülést, ahol volt a felszínen sikongatás. Nekik ajánlom a cikket olvasásra, illetve minden búvárnak, aki merül. A történet, úgy gondolom oktatói magyarázat nélül is rejt tanulságokat.

 

Reklám helye: ügyfeleit kérdezte a világ legjobb merülőhelyeiről a víz alatti kontaktlencséket gyártó Acuvue (www.acuvue.co.uk) nevű cég. Az lista érdekes – bár azért ez egy reprezentatíve felmérést tükröz – a briteket kérdezve természetesen.

divemag.jpg

A kép ismerős: ott jártunk pár hete. A Divemagazine képe a Thistlegorm “nagyágyúját” mutatja. Még pedig az első helyezettek között.
1. Vörös tenger – Egyptom: minden adott: nagyszerű zátonyok, gyönyörű élővilág, kiváló infrastruktúra a búvároknak.

2. Thaiföld: Nagyszerű hely a pihenésre, gyönyörű, pihenésre alkalmas szigetvilággal, nagyszerű úticél. A víz tiszta, meleg, merülésre csábít. http://divezone.net/diving/thailand

3. Roatan – Honduras: Hajóroncsok és cetcápák vagy amit a búvár akarhat. Prémium úticél, tiszta meleg víz.

4. North Carolina Outer Banks – United States: A legtisztább víz. A lggyönyörűbb korallzátony. Elképesztő roncsmerülések.

5. Görögország: Ókori romok és roncsok a víz alatt, egyszerűen lenyűgözö. A kormány csökkentette a korlátozásokat, így új helyeken lehet merülni, míg a család többi tagja a strandokon pihen. http://www.scubadivingingreece.gr/diving

Ugyanakkor itt van nekünk Horvátország, és nem kéne elfelejtenünk aDélkelet Ázsiát. Előbbi szeptember elején vár, utóbbi csak a jövő évben válhat valóra. Addig pedig ott az első helyezett: a Vörös tenger.

 

 

 

0 Responses to “2013 augusztus”


  • No Comments

Leave a Reply