2013 november

uw_rugby.png

Uszodai tréningjeink megkezdődtek, bár nem kell megijedni, a képen látható pankrációra nem fog sor kerülni. Ahhoz ugyanis a víz alatti rugby művelőjének kell lenni, így ehhez sportmedence kell, megfelelő mélységparaméterrel is. Hogy a monotóniát megtörjük, a télen több helyszínen fordulunk meg, uszonnyal és készülékkel, 90 perces tréningek formájában.
A soron következő menet: november 3 vasárnap. Ugyanekkor elméleti oktatás – a következő fokozathoz.

Az, hogy mit jelent számodra a továbblépés, azt Te magad döntheted el. A választék haladó tanfolyam, nitrox, víz alatti fotó, víz alatti videó, száraz ruhás merülés, EFR elsősegély, mentőbúvár, illetve más specialitások – ezek inkább búvár szezonhoz kötöttek.

nitrox.jpgNovemberben Adria, ahol pont a haladó képzés kerül most előtérbe.

Időpont: november 8-10, KRK
Merülések: Silo, Peltastis, ill. időjárástól függően  2 napban

Legfőbb cél, igazolt, felelős, érett, haladó merülések által a korlátok újradefiniálása.

18 méter alatt, már a merülés tervezést és fegyelmet igényel. Egy búvárbaleset mindig a haladó, nagyon laza, nagyon gyakorlott búvár hibájából történik – úgyhogy mi olyanokat nem is képzünk.

Visszatérve a Rugbyhez. A fotós a lényeg, ugyanis az osztrák kolléga, Toperczer Heinz más fotósorozatokkal, más, érdekes helyszínekre vezet el bennünket. A szépen tálalt, igényes fotók megnézését fokozottan javasoljuk! A képek arra motiválnak bennünk is, hogy eddig kevésbé ismert, csodás helyeket próbáljunk felfedezni, blogra vinni. Honlap: tophai.at

Anno, Montenegroban freedive öröméért merültük a Posseidon Cityt. Mikónak, ajánlom az alábbi videóklipet, aki operatőr és búvárvezetőként eszembe jutott. Az, hogy nektek mi jut eszetekbe, azt rátok bízom, de hogy sóhajtozás lesz a filmnézés során, azt garantálom! Gopro megmutatja és odateszi! Elismerés nekik, szép munka, kár, hogy ilyen állatok létezéséről még nem tudunk beszámolni… (video nézés itt)

premium_scene.png

A kamera ismertető folytatódik, abból merítve, hogy a St Johns szafari DVD bemutatásra került a résztvevők szűk körében. Határozottan nézhető, szép anyag készült, ami lehetővé tesz egy-egy új kamera beállítást, így már első búvár bevetésén hozta azokat a pluszokat, amiket keresünk. Természetesen ez nem történt volna meg, ha nem állnak rendelkezésre az alap szettből hiányzó kiegészítők – amik igazolták szükségességüket. Azok nélkül bátran elmondható, hogy nem születik nézhető eredmény! További értekezéseket hamarosan a blogban, illetve itt egy fontos megkésett/előzetes figyelmeztetés a követőknek.

 

Matyasbarlang.jpg

A történet elejére magam sem emlékszem, de a végén szerepel benne Mexikó, újralégző, és valami álomittas rácsodálkozás. Egyelőre ennek a mesének a részeként, december elején a Mátyás hegyi barlang felé vesszük utunkat és ha minden jól megy, nem ússzuk meg szárazon, szóval lessz wellness a programban :) Részvétel: szűk fanatikus körben.

A merüléshez kellhet egy jó búvárkompjuter- ha már merül az ember. Itt a SUUNTO Zoop finomított beugró modellje, vagy a továbbfejlesztett Vyper Silver (71.980,- Ft), de az igazi nagy dobás:

most 28.000,- Ft kedvezménnyel a SUUNTO D4! Hihetetlen akciós áron, 115.310,- Ft-ért, amíg a készlet tart! A Kerasub Búvárbarlangban 1 db, fekete példány várja gazdáját. Ár csak az akció végéig garantált.

Hogy mit tud a D4? Igazi sportóra, egy búvárkompjuter teljes tudásával, akár rádiós jeladóval a palacknyomást is jelzi! A használt üzemmódok teljes sprektumát kínálja, azaz freedive, gauge (mérőműszer funkció), nitrox, és persze a biztonságos Suunto merülési mód. Bővebben itt. Karácsony lesz az idén, de D4 akció már aligha…

image001.jpg

 

3D_Facebook_Logo_Cube_HD_Wallpaper_Vvallpaper.Net.jpgVárjuk érdeklődéseteket és észrevételeteiket! Kérlek regisztráljatok a Kerasub Divers Facebook csoportba, ahol aktális bejegyzéseink, új honlap tartalmaink azonnal posztolásra kerülnek.

0 Responses to “2013 november”


  • No Comments

Leave a Reply