2014 február

Bővültünk, teszteltünk (lsd. blogKamerateszt: olyan kamerát kerestünk, ami tudásban, képminőségben állja a helyét a mezőnyben, illetve nem lesz érzékeny a kezelésből adódó viszontagságokra. Árban sem akartunk elrugaszkodni, és őszíntén szólva a víz alatt sem akartunk fényképezni ezúttal. A választásra a kezdőlinkben adott video tette fel az entert, azaz online rendelésként egy Olympus Though TG-2 kerekedett belőle. Kicsi, kezes, komplex kamerát kerestem, ami túrázás és kisgyerek kompatibilis. A látott tesztek alapján jó választásnak tűnik, de a saját tapasztalatok megosztása még hátra van. Természetesen a kamera csatlakozik a kölcsönzős flottához – bár 15 méterig vízálló, mi búvárkodáshoz nem ajánljuk, inkább pancsoláshoz és vadvízi evezéshez, vagy más szabad téri túrázáshoz.

olympus_tg2_dive.jpg

Irány a medence! Február végén Tech Diver Workshop keretében az Aquaworldben jártunk, majd pedig Kőbánya víz alatti folyosóiban merültünk. Hogy mindenki vízbe jusson, rögtön folytatólagos vasárnap merítést szervezünk:

Aktuális uszodai tréning: március 2-án, vasárnap 9:30, Szombathely, Fedettuszoda. (Búvárbarlang: 8:45)

A következő Tengerbiológia, február 26-án, március 5-én, 18:00-tól! Idén újra lehetőség kínálkozik, hogy a tengerlakók előfordulásáról, életéről a búvárok szemszögéből ismerkedjünk. A négy, egyenként másfél órás előadást két búvár-biológus vezetésével tartjuk, a Nyugat  Magyarországi Egyetem laborjában.  Szinetár Csaba és Boda Richárd bevezet bennünket a kicsi és óriás lények birodalmába, hogy megtudjuk miért csíp a medúza, mire harap a cápa, mi mérges, mi szúrós, vagy éppen elbújós. Jelentkezés a Kerasub elérhetőségein! Bővebb leírás, részletek…

sealife_Banner.png

Március 10-én, Sásdi Zsolt búvár-operatőr tart vetítést a Savaria Moziban, majd személyesen is mesél a Frei Caffe hétfői Kalandor-kör vendégeként. A tenger rekordereiről szóló ismeretterjesztő filmjét mutatja be, amit hamarosan sugároznak a TV csatornák is. Zsolt sokak előtt talán más ismert a Cápák a keresőmben című dokumentumfilm révén, ami már a Vimeo-n is elérhető, HD minőségben is:

saser_poster_capak_a_keresomben.jpg
https://vimeo.com/ondemand/7120

A filmet a Természetfilm.hu és a Saser Produkció közösen készítette és októberben elnyerte a Bajkál Nemzetközi Film Fesztivál fődíját. Most, személyesen is gratulálhatunk neki, a Frei Kávézó Kalandor Kör keretében történő beszélgetés után, melyre 12 fős asztalfoglalással képviseljük magunkat. Még van hely, szóljon, aki csatlakozni fog.

 

Egyiptom, túrára fel! Foglalásra került két időpont, amelyekre a jelentkezés február közepéig esedékes. Az utána következő időkben a szervező iroda tölti fel a helyeket – amíg azok rendelkezésre állnak.

egypt_art.jpg

Szafari információk/túrakiírás: 2014 június 29-július 6
Őszi szafari: 2014 szeptember 28-október 5 (útvonal: dél, rugalmas)

Szervezkedünk, tervezünk az évre. Ugyan kiment a hírlevél, de a programok most állnak össze, szinte az egész évre. Egyelőre erről olvashattok a blogban előzetesképpen.

Kanyó Dénes kétszeres világbajnok, világcsúcstartó búvárúszó immár vállalkozóként is keresi a kenyerét. 2011 decembere óta uszonyokat gyárt. Olvasd el a továbbiakat és döntsd el, Te rendelnél?

cikk.jpg

 

Suunto 2014: a cég finomított a D4i-n, azaz könnyebb házat kapott, némileg simított formában. Működési paraméterekre ugyanazt tudja, mint az előd. Mindenki döntse el maga, hogy a kifutóban lévő elegáns, így kifutó áron 116.000,- ért vehető régi design részesíti előnyben, vagy a most bevezető áron futó idei modellt szeretné. Régebbi modell – amíg a készlet tart.image001.jpg

 

 

 

 

 

 

0 Responses to “2014 február”


  • No Comments

Leave a Reply