2015 január

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Megkezdtük az idei merüléseket. A blogban olvasható a Divelabs szárazruha bemuatatója, de ugyanakkor toborozzuk már az idei év új búvárait: február elsején Szentgotthárdon tartunk bemutatót! Február 15-én 10 méter mély medencét keresünk fel – kiváló alkalom a szabadtüdős merülésre! Gyakorlott búvárokat toborzunk az idei egyiptomi hajószafarikra –  a helyek gyorsan telnek – kéretik előre foglalni! (Lsd.alább a részletekről.)

 

Mivel január van, pár gondolattal üdvözöltük az új évet:

Új év, új számadás: Most, úgy látszik, olyan világban kezdünk élni, ahol mindent meg kell fizetni, csak mert naponta új adónemek, költségtételek merülnek fel – pedig lehetne pont fordítva is. Mondok egy példát: búvár kártya regisztráció. Anno volt 25 usd is egy darab nemzetközi kártya díja. Ma, hogy tökéletesen automatizált rendszereken keresztül kerül kiállításra, jószerivel emberi közreműködés nélkül, most, hogy még mindig angol fontban számolt  mesés átváltásról beszélünk, azt kell mondanunk, hogy 50 EUR összeg fedezi ugyanazt a rögzített tényt, hogy kis búváriskolánk jól elvégezte a tanfolyami feladatait. Mindehhez Matolcsiadós, matricás, autópályadíjas, tranzakciós illetékben gazdag környezetben dolgozhatunk – amit szívből kívánnék megszüntetni – hiszen ma minden olcsóbb, előállíthatóbb és főleg könnyebben elérhető – még ha a hozzáadott vagy megtestesítő eszmei értékeket is beleszámítjuk.

 

Sajnos a külvilág hatásait nem tudjuk kizárni, így bár mindig megkésve, korrigálva az árakon, a hivatalosan büszke, nulla inflációs dobverés hangjaival a háttérben, kényszeresen bejelenteném, hogy áraink emelkednek 2015-ös évben. Ez legfőképpen a kölcsönzési szolgáltatások  tarifáit és feltételeit érinti – mélyen elnézést kérve az érintettektől.

 

Szigorúbbnak kell lennünk, ami részben ösztönzése annak, hogy mindenkinek legyen saját ólomöve is (ha már van mindene) és búvártáskája például. (Szerintem ebből kiderül, hogy nem vetettük el a sulykot, nincs mitől félnie senkinek.) Kölcsönözhetővé nyilvánítottunk számos új, korábban eladásra tervezett felszerelést amik természetesen eladás tárgyát képezik továbbra is. Bizományos felszerelésekből is akad – így egy sajátos, bizományos webáruházat szeretnénk létrehozni. A hangsúly a megfelelőségen van, így mintaboltként tapasztalatot, próbalehetőséget biztosítunk a felszerelésekhez. Ezeket olyan értékek, amiket webáruházban nem adnak.

 

2014-ben a búvárszerencse mellettünk állt, láttunk delfint, dugongshowt és az Adriát is ismét látogattuk, jártunk sörgyári kazamáták elárasztott labirintusában, sötét óvóhelyen buborékoltunk, karneváloztunk Hegyeshalomban. Komoly tervekkel vágunk az előttünk álló szezonoknak, szeretnénk minél többet kiszakadni abból a környezetből, ahol kiszárad az ember szája, ha nem is a nevetéstől. Sós vizet, simogató napfényt, merüléshez jó levegőt, búvárbarátokat és átélhető közös élményeket kínálunk azoknak, akik velünk tartanak az új évben is.  

Sok tervünk van erre az évre, míg ma 3 vörös tengeri hajószafarit kínálunk, Tauchturmot és uszodai tréningeket Szombathelyen, Szentgotthárdon és Celldömölkön, Tervezzük a Grüner See merülést és adriai élményeket. Több előadást és összejövetelt szeretnénk, téma adott: a búvársport technikája, gyakorlata és környezete. Nem fogunk unatkozni – tartsatok velünk!

 

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 január

Kedvcsináló delfinezésről szól a legutóbb megosztott video: Delfinshow, 2014 ősz, déli szafari. Az, hogy ezekre a felvételekre személyesen szert tegyek, ahhoz nagyon-nagyon-sokat kellett merülnöm. De, most végre sikerült több hullámban, nagy delfinrajokkal merülni, zavartalan, tiszta kékben, nagy látótávolságon belül. Csoda! A film végén még Wingelve is van pár kocka, de az igazi merülve volt! Ha elég csábító, akkor menjünk jövőre is! Okés? Addig is következő programjainkról itt:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szombathely, Fedettuszoda, 2015. január 18. (vasárnap, 10:00)
Tréning, Divelabs szárazruhák bemutató tesztmerülése
(drysuit spec. alapok)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Első alkalommal kerestük fel I. Thermalpark TRYDIVE:  2015. február 1.

A szentgotthárdi Thermalpark medencéit kerestük fel, ahol a kulturált környezet és a 2 méter mély, 25 méteres úszómedencében tartottuk foglalkozásunkat.

Tanfolyami bemutatónap, próbamerülés és tréning jegyében emlékezetes merülésekkel fogadtuk az érdeklődőket. Beszámoló és képgaléria a blog rovatunkon keresztül olvasható.

0 Responses to “2015 január”


  • No Comments

Leave a Reply