2015 májusOLYMPUS DIGITAL CAMERA Van képünk, sőt, vannak történeteink – amikért Brothersre megy az ember. Megtörtént.

Ahhoz, hogy így lássunk cápát, illetve, hogy a terítékre kerüljünk jó tipp tervezett Deadalus szafari. Bár, most is elmondhatjuk, hogy a szemük közé néztünk! Volt zebracápa és pörölyfejű, de azért a Longi volt az, aki megnézett bennünket fesztelenül – szeptemberben cápales újra! – Őszi hajószafarira keresünk még résztvevőket! Részletek: Daedalus szafari

Uszodai, medencés tréningek!

Mielőtt kiszabadulunk a nyílt vizekre, tréningfeladatokra alkalmas (melegebb) kondíciók között tesztelhetjük magunkat. Szezon eleji időpontok:

deep-diverMájus 9 – Gotthárd, Thermal Park
Május 10 – Szombathely, Fedettuszoda
Május 17 - Szombathely, Fedettuszoda

 

 

Ideje beszélni a pünkösdi merülésekről!

Újra Silo, a KRK szigeten! A hosszú hétvégére ez a rövidebb út, ugyanakkor merülések szerint Peltestis és egy nap hajós szafarizás néz ki. Ismerjük, szeretjük és többen lelkesen visszatérnek: indulás pénteken, hazaút hétfőn, merülést követően.

Részletek és túrakiírás: Silo, 2015 Pünkösd

Video: Cres – Just a few dives

1350413244_1350413190_h4-1

Május 30-31: Grüner See / Grübl See hegyi túra

Európa legmagasabban fekvő búvárcélpontjait keressük fel, remélhetőleg jó vízállással hamarosan. Ottalvós a kirándulás, ami kifejezetten családdal kellemes hétvégi programnak kínálkozik, mikor is a búvárok merülnek egyet. Grüner See info, aktuális túrainfók

Mélység max. 9 méter, nincsenek komplikációk és meleg sem: a víz 5 fokos, illetve picit melegebb…

Ajánlott a dupla neoprén, azaz alá vagy felölé öltözőkkel, illetve száraz ruha annak, aki hozzáfér.

Bővebben!

Van új úticélunk, már csak az időt kell rászánni, hogy felkeresssük! Következő úticél ajánlónk Razanj, Dalmácia!

592 Km – közel 7 órás út, ami azt sugallja, hogy ne csak egy hosszú hétvégére tervezzük, érdesmes 10 napra menni, azaz egy dupla hétvégére? – elő és utószezonban nyilván megoldható…

razanj-map

A bázisról csak jókat hallottunk, így ha valaki az Adriadive.hu info oldalra lapoz, akkor eldöntheti, velünk tart-e? További tipp: KRKA- Nemzeti park, vagy a Plitvicei tavak hazafelé tartva – így a plusz nap értelmet nyer azoknak, akik egy régóta esedékes családi nyaralást szeretnének tető alá hozni. A túrával kapcsolatban a bázis kapacitások és szállás kiosztások miatt kérek mindenkit, hogy ha bázis honlapját átnézte és velünk kíván tartani, akkor jelezze mielőbb – illetve a plusz nap opciót csütörtök/vagy kedd értelmében tervezzük? Családosoknak sok látnivaló, kirándulható város, a merülések gyorsak.

 

Vázlatos programterv:

: merülés, merülés hátán
+ nap: nemzeti park kirándulás Plitvicei tavak, vagy a KRKA nemzeti park

Merülések: közvetlen a parton, illetve 32 merülőhelyből válogat a bázis.

Szállás: parti szállás, közvetlen a bázis közelében. Roppant kedvező áron, kellemes, nívós környezetben, amihez 15 EUR / fő takarítási szervízdíjat számolnak, (ágynemű, törülköző) ami az idegenforgalmi adóval együtt számolva 4 fő esetén: 3 éjszaka 48 EUR/fő áron jön ki – elő és utószezonban.

Utazás: navigációk szerint, a déli indulással mindenki leérhet estére (cca. 7 óra, 600 km, ebből 463 km autópálya, cca. 120 EUR/autó egy út ára)

Jelentkezés: előzetes foglalás szükséges!

 

 

0 Responses to “2015 május”


  • No Comments

Leave a Reply