2016 január

Január 10-én  medencés tréning: OWD kezdő tanfolyammal.
Január 17-én medencés tréning – Szombathely

Január 31-én, vasárnap, 9:30, Szentgotthárd, Thermalpark merülés
Menetrend: 8:00 BúvárBarlang, 8:30 indulás, 9:30 előtér. találkozó

Február 7-én, 12-14 óráig, Graz Tauchturm!

Március 12 – én szombaton Szárazmerülés! - 70 perc, 50 méter, ezek lesznek a kamrás merülés paraméterei. Részletekről hamarosan, illetve 10 ember szükséges, illetve az ő részükre elegendő hely van – amelyek foglalását mostantól várjuk.

Év elejei Vyper akció:

vyperair-2016

 

2016-ban startol az oxigén projekt, ami a búvárkodás és oxigénterápia összekapcsolását jelenti. Magyarul, a búvárkodás nem csak hobby, sport és kikapcsolódás, hanem egyben akár terápiás kezelésként is alkalmazható wellnessfoglalkozás. Bővebben a témakörben honlapot is indítunk, ahol minden hozzáférhető információt igyekszünk elérhetővé tenni.

Írunk a Molnár János barlangról, 2016-os úticélokról és tréning időpontokról.

 

Aqualung hír, hogy 2016-ban saját gyártású kompjuterekkel lépnek elő. Erről meg is jelentek az első nyilvános leírások, ami azt sejteti, hogy igencsak komoly új termékeket hoz az új év – lsd, decemberi híreinket.

Megtekinthető a Cressi kínálata is.  új katalógus itt >> Akit érdekelnek az idei évben várható újdonságok, az a magyar Cressi blogon olvashat is egy  beszámolót.  Sok Cressi termék ugyan nincs a boltunkban, de Umberto Pelizzari neve és ezen belül e freedive, vagy snorkeles vonal mutatja, hogy a régi márka főleg a rekreációs vonalat képviseli, az árban érzékeny búvároknak nyújtva kedvező alternatívát.

instrumentation_i450T

Visszatekintő: Szilveszteri merülés: December 31-én zimankóval. Síelésre ugyanúgy alkalmas az idő, mint merüléshez. Utóbbi azért nem tömegsport, hanem a búvárkodás egy extrémebb ága. Mi várható? Jég nem lesz, de a hideg a reduktor eljegesedéséhez vezethet. Nem árt, ha a búvár tisztában van a levegőelfogyás (lefagyott, szabadon áramló reduktor) esetén történő vészfelemelkedésre. A hideg vizes merülés a “beugró” szükséges gyakorlás a jég alatti merülésekhez – erről írunk pár sorban a blog bejegyzés alatt – remélve, hogy idén sor kerül jég alatti merülésre is, ami egy dermesztő, varázslatos dimenziója a víz alatti világnak. A hideg vizes merülés dimenziót feszegettük, hiszen még a tél eltart egy darabig.

Várjuk érdeklődéseteket, merüljünk együtt idén is!

 

0 Responses to “2016 január”


  • No Comments

Leave a Reply