2017 január

Nem vagyunk érzéketlenek a természet szépségei iránt. A fagyoknak köszönhetően a tó felszíne szilárd, korcsolyázásra csábít. A tó alatti csendes birodalom pedig merülésre – ismét. Ez technikailag nem változott, hiszen zárt, hidegvízű térnek számít, ami kifejezetten külön kockázattal bír: a reduktorok elfagyásával. Ennek ellenére, itt az idő, irány a jég, hiszen a lehetőség adott. (korábbi Neufelder See merülés tapasztalata)

jeg-bajkalto-telen(Illusztráció: a Bajkál tó jege)

 

Búvárnak a téli menü adott: egzotikus úticél, vagy helyi spot. Év eleje lévén ez medencés tréning, vagy síelés és korcsolyázás lehet, beleértve a Tauchturmot vagy más medencecsodát. Nem jártunk még az Y40, sem a Nemo33, sem a száraz, de annál “nyomasztóbb” 5 bar deco kamrában sem. Hideg kompatibilitású búvárnak van nyíltvíz, vagy zárt tér, mint pl. Kőbánya, MJC…. na, mi legyen?

Előretiekintve az évre, ideje merüléseinket tervszerűen kitűzni. Ehhez kérnénk egy kis segítséget, némi érdekődést. Bárki, aki felveszi a telefont ( vagy ír egy pár soros emailt) és jelzi, hogy idén mennyit akar merülni,  és mikor ér rá, mi érdekli leginkább, az máris benevezett a 17S100-as 0programra. Ez, gyakorlatilag 100 merülést szeretne jkelenteni, ami elérhető és szervezett alkalom, benne akciókkal és díjakkal, annak, aki legeredményesebben végigcsinálja. Bővebben, hamarosan…

blue-whale-shark-skerry-wallpaper

 

Álmok és merülés.   Álmok kovácsai vagyunk, hiszen a merülések világába kalauzoljuk azokat a bátrakat, akik hozzánk csatlakozva lépnek be mélységek másik dimenziójába. Sok éven keresztül ez a dimenzió volt az elsődleges számomra, ami az élet naposabb oldalán tartotta nyitva kapuit. Most, hogy a kevésbé napos, hétköznapi élet ajtóin keresztül vezet az átjáró számomra is az álmok csendes vizeibe, merülni nehezebbé vált, a munka oltárán komolyabb erőfeszítésekre van szükség, a sok álom megvalósítása érdekében. El-kel-a-segítség, minden fronton. A hétköznapokról blogolunk hamarosan, hogy tudjunk beszélni a merülésekről.

Az idei programnaptár bővül, külön oldalon teljesedik ki hamarosan. Ami eddig fix:

- március 19-29 expedíció Sudan vízein
- június 25: Port Ghalib Hurghada – Vörös tenger, déli szafari
- ősz: Dahab, Sínai portyák

Legyen teljes, merülésekben gazdag évetek: 17S100!

 

0 Responses to “2017 január”


  • No Comments

Leave a Reply