Sorskérdések

  • 0

Sorskérdések

Category : Blogroll , Uncategorized

Mit vegyek a boltban helyett: mit vehetek? Mit dolgozok helyett: miből, hogyan éljek meg? Hova megyek merülni helyett: mikor mehetek merülni? – és még folytathatnám a napi kérdéseket, amik a kicsattanó életérzésekkel átszőtt búvárkalandok helyett foglalják és kitöltik az életteret. A központi búváruniverzum melyben élek, kezd kicsit elnéptelenedni, hiába is itt a tavasz, 20 fok felett a hőmérséklet, a kérdőív, amely 2 perc közvélemény kutatás és egyben stratégiai éves búvártervezés alappillére, passzivitási rekordot mutat. (január 17, most 2 válasz) Rutinból egy 10ezres optimizmusdózissal kezdem a napot és kicsit önkényesen új medervonalat szabok az idei búvárterveknek.

termeszetfoto.jpgIgaz, erről Nagyorbán jut eszembe, meg a március 15-ös szép beszéd, az egységesen galambősz fejekkel raszterezett nagy hallgatóság előtt összehordott önigazolási kényszer. Nem vagyok sem vallásos, sem magyarkodó, se jobbos, se balos, én csak egy elköszönésnyire nyitottam rá szüleimre, de mintha elkaszálták volna a lábam, úgy rogytam le a TV előtt. Nem a véleményem a kérdéses, hanem, hogy pár perc után, mint megbolydult méhkas, úgy keringtek a gondolatok a fejemben.

 

Én nem akarok olyan országban élni, ahol a vezetés mást mond, mint amit csinál. Ahol a gazdaság bukásra játszik, ahol az állampolgári terheket naponta növelik, ahol a bürokrácia és adózási kényszer megöli a vállalkozói szabadságot. Nem akarok beállni abba a sorba, ahol pályázati pénzek eltüntetésével, protekcionizmussal és korrupcióval növelhető a magánvagyon, miközben házak, földek, egzisztenciák kerülnek a tisztességtelenül harácsoló kezekbe. Nem jó, ha profithajhász multik piacszerző hadműveletei lehetetlenítenek el. Nem jó, ha hazudik a rendszer. Nem jó, ha drága az élet, ha az adókon túl fizetni kell a közterületen parkolásért, az autópálya használatért, az autó birtoklásért a lélegzetért. Nem korrekt, ha mindig a bank nyer, ahol telefonos cégtől veszed a gázt, ahol nem érted a villanyszámlából, mennyibe kerül 1 KW áram? Nem jó ez az ország, így ahogy van, nem vállalható.

Nincs diplomám, amivel angliába menjek mosogatni, nekem csak jóérzésem volt, ami elveszett, életkedvem és jó értelemben vett becsületem van, ami szerint próbálok élni. Nincs nyugdíj-megtakarításom, mert elvették. Nincs jövőm, mert fokozatosan kizártak belőle. Szeretnék egy jobb országban lenni, amilyenné ez a hely is válhatna, de nem látom a lehetőséget, csak azt, hogy valamit kezdeni kell. Valami olyant, amitől nem csak nekem lesz jobb az életem. A megoldás az saját kézben van, csak nagyon nehéz felismerni, mi is az. Egyet lehet tudni: gondolkodom rajta.

Ma azt tudom már, milyen helyen nem szeretnék élni és melyik sorban nincs helyem. A szakmám búvár, kereskedő és üzletvezető. Végzettségem gépész. Nyelvet beszélek. Világot láttam. Mindenre kész vagyok. Arra is, hogy mellesleg búvárkodjak, ami éppen most bukott meg – a visszajelzések szerint. Objektive.

Akkor most összedőlt a világ? Nos, van egy csomó veteményezni valóm, imádom a friss, saját terményeket, a jó levegőt, különben is a gazdálkodás gyönyörködtet. Mivel a búvárkodás is ezt teszi, júliustól Málta szigete kerül a fókuszba mint tetthely, addig pedig itthoni bázisról merülünk amit lehet. Az üzlet webáruházzá fejlődik és nagyrészt kipróbálható, milliós árukészletünkre épített búvár mintaáruházként üzemel.Kifejezetten a búvárkodásra nyitott közönség részére mi vagyunk a profi választás.

Tehát: március 25 Vulkán merülés, Húsvét Neufelder szezonnyitó merülés, Április 20-22 OWD tanfolyam, tréning Szombathely, Pünkösd Horvátország, Június folyamán nyíltvizi merülések, 24-től Egyiptom, hajószafari, aztán pedig Málta és újabb tervezés. Van választás, van válasz. És mindig lesznek kérdések.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár